Ένας απ’ αυτούς βρίσκεται στη περιοχή Αι Γιώργης, στο χωριό Μέλανες.

Διαδρομή:

Παίρνεις τον δρόμο προς τα χωριά που βρίσκονται κέντρο του νησιού. Στην πρώτη διασταύρωση κινείσαι αριστερά με κατεύθυνση προς Μέλανες/Ποταμιά. Στην επόμενη διασταύρωση εξακολουθείς να παραμένεις αριστερά και ακολουθείς τις ταμπέλες προς Μέλανες. Φτάνεις στο πάρκινγκ του χωριού. Περπατάς στο δρομάκι του χωριού που σε οδηγεί, σε 5 λεπτά, στην περιοχή του Άι Γιώργη.

Εκεί, ειδικά την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, θα δεις έναν εντυπωσιακό καταρράκτη που δημιουργεί μια λίμνη. Το  νερό του καταρράκτη διοχετεύεται σε αρδευτικά κανάλια για το πότισμα των καλλιεργειών.

Το μέρος είναι πολύ πλούσιο σε βλάστηση. Αιωνόβια πλατάνια, πικροδάφνες που κάνουν την περιοχή να μοσχοβολάει όταν ανθίζουν, ιτιές και πολλά ακόμα είδη φυτών δημιουργούν μια πανέμορφη εικόνα. Το καλοκαίρι θα ακούσεις τα τζιτζίκια αλλά και θα δεις πολλές πεταλούδες. Αριστερά είναι και η εκκλησία του Αι Γιώργη, μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες του νησιού.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Το ξέφωτο πίσω από τους καταρράκτες σε οδηγεί σε μαρμάρινα σκαλάκια που ακολουθώντας τα θα καταλήξεις στους Κάτω Μύλους. Μια άλλη, εξίσου μαγευτική και καταπράσινη περιοχή.