Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, συνδέεται ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς με την Αθήνα και τον Πειραιά καθώς και με άλλα νησιά με τους εξής τρόπους:

Με πλοίο:

Από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας καθημερινά αναχωρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όλη την εβδομάδα ferry boats αλλά και ταχύπλοα σκάφη. Η διάρκεια του ταξιδιού με ferry boat είναι περίπου 5 ώρες και με ταχύπλοο σκάφος περίπου 4 ώρες. Οι εταιρίες που εξυπηρετούν την ακτοπλοική γραμμή Πειραιάς- Νάξος είναι οι εξής: Blue Star Ferries, Hellas Flying Dolphins, Minoan lines, Nel lines, GA ferries

Η Νάξος συνδέεται ακτοπλοϊκώς και με τα λιμάνια της Πάρου, της Ίου, της Σαντορίνης, της Ηρακλειάς, της Σχοινούσας, της Δονούσας, του Κουφονησίου, της Αμοργού, της Σύρου, της Τήνου, της Μυκόνου, της Ικαρίας, της Σάμου και του Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα, τους θερινούς μήνες, πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Νάξου, με μικρά εκδρομικά πλοιάρια, από και προς: Την Αμοργό, το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, την Πάρο και τη Μύκονο.

Με αεροπλάνο:

Η Νάξος συνδέεται αεροπορικώς με καθημερινά δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Πληροφορίες:
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” Α.Ε.
ΣΠΑΤΑ 19019
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 3530000
Fax: 210 3530001