Μύλοι

Απολαύστε μια βόλτα ή ακόμα και ένα πικ-νικ κάτω από υπεραιωνόβια πλατάνια και δίπλα σε ένα μικρό ποταμάκι. Το μικρό πλατανόδασος των Κάτω Μύλων προσφέρεται για τέτοιου είδους εξορμήσεις.

Την επίσκεψη στα εντυπωσιακά πλατάνια μπορείτε να τη συνδιάσετε με την εκδρομή στον Κούρο των Μελάνων.

Η διαδρομή είναι εύκολη. Οδηγείτε με κατεύθυνση προς τα χώρια και ειδικότερα προς Μέλανες. Μένετε αριστερά και ακολουθείτε τις πινακίδες προς Μύλους/Κούρο. Μόλις φτάσετε στους Μύλους, θα αφήσετε το αυτοκίνητο κοντά στην παλιά στεγασμένη στάση λεωφορείου, και θα κατέβετε τα σκαλιά. Περνάτε μέσα από το χωριό και απολαμβάνετε τους υπέροχους κήπους με τα γιασεμιά και τις ροδιές. Περίπου μετά από 10 λεπτά περπάτημα, θα βρεθείτε στους Κάτω Μύλους.

Είναι μια υπέροχη περιοχή, πλημμυρισμένη από πλατάνια εκατοντάδων ετών, με τρεχούμενο νερό και πολλά λουλούδια κυρίως την άνοιξη! Μπορείς να πιείς νερό μόνο από την πηγή. Το νερό από το ποταμάκι χρησιμοποιείται για το πότισμα των περιβολιών.

Σημαντικό: Είναι η ιδανική περιοχή για πικ νικ: έχει παντού τεράστια ορθόγωνια μάρμαρα όπου μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις το γεύμα αλλά και το τοπίο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: