Πλάκα

Μαζί με τους αναγνώστες του www.mynaxos.gr αλλά και των φίλων της σελίδας μας στο facebook, επιλέξαμε τις πέντε παραλίες που πρέπει να επισκεφθεί οπωσδήποτε ο επισκέπτης του νησιού. Και ποιές είναι…;

Άγιος Προκόπιος

Η παραλία του Αγίου Προκοπίου είναι πιο φημισμένη παραλία της Νάξου. Απέχει μόλις 5 χλμ από τη Χώρα. Έχει ψηφιστεί από διεθνή περιοδικά τουρισμού ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η χρυσή άμμος της καλύπτει μήκος περίπου 2 χλμ.

Αγία Άννα

Η παραλία της Αγίας Άννας θεωρείται, και όχι άδικα, μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Νάξου. Απέχει περίπου 6,7 χλμ από τη Χώρα της Νάξου. Αποτελεί τη φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου. Η ψιλή χρυσή αμμουδιά της είναι προσελκύει οικογένειες που αναζητούν το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Πλάκα

Η παραλία της Πλάκας είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Νάξου, που απέχει από τη Χώρα 8 χλμ. Αποτελεί «άτυπα» τη συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας και του Μάραγκα. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει θαλάσσια σπορ. Η ψιλή σχεδόν λευκή άμμος της σχηματίζει μικρούς και μεγάλους αμμόλοφους που λατρεύουν τα παιδιά να παίζουν.

 Αλικό

Απάνεμη αμμουδερή παραλία με ένα από τα ομορφότερα κεδροδάση που υπάρχουν στην Ελλάδα. Τα πανέμορφα δέντρα προσφέρουν φυσική σκιά στους λουόμενους. Η επίσκεψη στο Αλυκό συνδυάζει την ηρεμία και την απομόνωση.

Παρθένα και Μικρή Βίγλα

Το όνομα της σημαίνει το παρατηρητήριο από το οποίο επόπτευαν τη θάλασσα για τον κίνδυνο εισβολής των πειρατών. Σήμερα πρόκειται για την παραλία  που λατρεύουν οι σέρφερ και όχι μόνο. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού και απέχει 16 χλμ από τη Χώρα. Η παραλία χωρίζεται από έναν βράχο σε δύο. Η μία ονομάζεται Παρθένος και είναι η απόλυτη προτίμησει όσων ασχολούνται με την ιστιοσανίδα και η άλλη, η Μικρή Βίγλα, που λατρεύουν οι οικογένειες για τα ήρεμα νερά της. Και οι δύο είναι αμμουδερές με καταγάλανα νερά.