Η σκιά των υπεραιωνόβιων πλατάνων και ο ήχος από το ποταμάκι δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για ξεκούραση αλλά και για πικ νικ τα καλοκαιρινά μεσημέρια αφού μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου στα τεράστια ορθογώνια μάρμαρα, που βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο. Όλα αυτά στους Κάτω Μύλους, το χωριό που θα συναντήσετε ελάχιστα χιλιόμετρα πριν τον Κούρο των Μελάνων.

Η διαδρομή είναι εύκολη. Οδηγείτε με κατεύθυνση προς τα χώρια και ειδικότερα προς Μέλανες. Μένετε αριστερά και ακολουθείτε τις πινακίδες προς Μυλους/Κουρο. Μόλις φτάσετε στους Μύλους, θα αφήσετε το αυτοκίνητο κοντά στην παλιά στεγασμένη στάση λεωφορείου, και θα κατέβετε τα σκαλιά. Περνάτε μέσα από το χωριό και απολαμβάνετε τους υπέροχους κήπους με τα γιασεμιά και τις ροδιές. Περίπου μετά από 10 λεπτά περπάτημα, θα βρεθείτε στους Κάτω Μύλους.

Είναι μια υπέροχη περιοχή, πλημμυρισμένη από πλατάνια εκατοντάδων ετών, με τρεχούμενο νερό και πολλά λουλούδια κυρίως την άνοιξη! Μπορείς να πιείς νερό μόνο από την πηγή. Το νερό από το ποταμάκι χρησιμοποιείται για το πότισμα των περιβολιών.