Ελληνικός καφές, κάτω από τα πλατάνια, δίπλα σε μια τεράστια στέρνα με χρυσόψαρα, μέσα σε ένα πραγματικά δροσερό περιβόλι; Όταν μάλιστα ο καφές συνοδεύεται και από παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, είναι βέβαιο ότι όλα γίνονται…πιο γλυκά!

Κι όλα αυτά θα τα απολαύσετε μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Χώρα, δίπλα στον Κούρο των Μελάνων.

Διαδρομή:

Ξεκινάς από τη Χώρα, προχωράς προς τα χωριά που βρίσκονται στο κέντρο του νησιού- και όχι προς τις παραλίες-. Φτάνοντας σε μια μεγάλη διασταύρωση οι ταμπέλες δείχνουν προς Μέλανες/Μύλους/Κούρο. Με κατεύθυνση αριστερά συνεχίζεις και στην επόμενη διασταύρωση στρίβεις αριστερά προς Μέλανες. Συνεχίζεις όπως πηγαίνει δρόμος και μετά ακολουθείς τις ταμπέλες προς Κούρο μέχρι να σε οδηγήσουνε σε μια τεράστια αλάνα. Παρκάρεις το αυτοκίνητο και βαδίζεις στον μικρό τσιμεντένιο δρόμο. Στα τριακόσια μέτρα, στα αριστερά σου βλέπεις την είσοδο του περιβολιού, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το άγαλμα του Κούρου των Μελάνων.

Το καφενεδάκι θα πρέπει να είναι ένας σταθμός μετά την επίσκεψη στον Κούρο. Ζήτησε από τους πραγματικά φιλόξενους και γλυκύτατους οικοδεσπότες να σου φτιάξουν έναν περιποιημένο ελληνικό καφέ και αν σου προσφέρουν γλυκό του κουταλιού, μην αρνηθείς, είναι σπιτικό και πραγματικά υπέροχο.

Μην ξεχάσεις:

Ρώτησε τους ιδιοκτήτες του καφενείου να σου μιλήσουν για την ιστορία του Κούρου και της Κόρης των Μελάνων, την ξέρουν πιο καλά από τον καθένα! Θα σου πουν ποιοι και πως βρήκαν τα αγάλματα και θα σου δείξουν το μονοπάτι για την Κόρη, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, στην κορυφή του λόφου.