Η γεύση από μια αφράτη φρατζόλα καλοψημένο ψωμί και μάλιστα ψημένη στα ξύλα είναι ασύγκριτη. Στο φούρνο του Βελώνη, έναν από τους πιο παλιούς φούρνους του νησιού, που βρίσκεται στο κέντρο της Χώρας, είναι σίγουρα ότι η έννοια του ψωμίου έχει ξεχωριστή διάσταση!

Διαδρομή:

Ξεκινάς από το λιμάνι, από το δρομάκι που είναι μπροστά από την εκκλησία της Μυρτιδιώτισσας και ανεβαίνεις προς το Κάστρο. Πηγαίνεις αριστερά και περνάς μπροστά από το εμπορικά καταστήματα με τα σουβενίρ. Ακολουθείς τον δρόμο της παλιάς Πόλης, και όταν δεις να τελειώνουν να μαγαζιά και να στενεύει στην ευθεία, κάνεις δεξιά και μπροστά σου βλέπεις ένα μανάβικο. Προχωράς προς τα αριστερά και στα 5 μ. βρίσκεται ο φούρνος του Βελώνη. Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού θα σου έχει…δείξει τον δρόμο ούτως ή άλλως από νωρίτερα…

Ο κύριος Παναγιώτης, με την κυρία Νικολέτα, την Ελένη και τον Νίκο, θα σου δώσουν το πιο ωραίο ψωμί που έχεις φάει. Είναι ο μόνος φούρνος στην Χώρα που ψήνει στα ξύλα και μόνο αν δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι σημαίνει χωριάτικο ψωμί! Συνήθως είναι ζεστό γιατί ξεφουρνίζει συνέχεια.

Μην ξεχάσεις:

Από το μανάβικο που έχει ακριβώς δίπλα, αγόρασε ένα κομμάτι γραβιέρα Νάξου ή κεφαλοτύρι και να είσαι σίγουρος πως θα απολαύσεις ένα υπέροχο πρόγευμα!