Το γλυκό έχει ως κύριο συστατικό το φρούτο παπυλώνα. Φτιάχνεται την περίοδο του χειμώνα που είναι ώριμο το συγκεκριμένο φρούτο.
Υλικά:
- 1 κιλό παπυλώνα
- 1 κιλό ζάχαρη
- Νερό (μέχρι να «σκεπαστούν» τα φρούτα και η ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε την παπυλώνα.
Την κόβουμε σε 4 ή σε 6 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος της.
Για 3 ημέρες βάζουμε τα κομμάτια, που κόψαμε σε μια λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν. Αλλάζουμε το νερό 2 φορές την ημέρα.
Αφού περάσουν οι 3 ημέρες, δοκιμάζουμε και αν έχουν ξεπικρίσει, προχωράμε στην δημιουργία του γλυκού. Αν δεν έχουν ξεπικρίσει επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Βάζουμε την παπυλώνα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά.
Βράζουμε μέχρι να δούμε το σιρόπι να δένει (περίπου 1 ώρα).
Εφόσον το σιρόπι μας π έχει δέσει, ρίχνουμε 4-5 σταγόνες λεμονιού.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Το τοποθετούμε σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.
Ευχαριστούμε την Μαρούσα Γρηγοροπούλου για την παραχώρηση της συνταγής