Το γλυκό έχει ως κύριο συστατικό το φρούτο παπυλώνα. Φτιάχνεται την περίοδο του χειμώνα που είναι ώριμο το συγκεκριμένο φρούτο.

Υλικά:

  • 1 κιλό παπυλώνα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Νερό (μέχρι να «σκεπαστούν» τα φρούτα και η ζάχαρη)

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε την παπυλώνα.

Την κόβουμε σε 4 ή σε 6 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος της.

Για 3 ημέρες βάζουμε τα κομμάτια, που κόψαμε σε μια λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν. Αλλάζουμε το νερό 2 φορές την ημέρα.

Αφού περάσουν οι 3 ημέρες, δοκιμάζουμε και αν έχουν ξεπικρίσει, προχωράμε στην δημιουργία του γλυκού. Αν δεν έχουν ξεπικρίσει επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

Βάζουμε την παπυλώνα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά.

Βράζουμε μέχρι να δούμε το σιρόπι να δένει (περίπου 1 ώρα).

Εφόσον το σιρόπι μας π έχει δέσει, ρίχνουμε 4-5 σταγόνες λεμονιού.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Το τοποθετούμε σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

Ευχαριστούμε την Μαρούσα Γρηγοροπούλου για την παραχώρηση της συνταγής