Στο κέντρο του νησιού της Νάξου και συγκεκριμένα στο χωριό Φιλώτι υπάρχει μουσείο που φιλοξενεί  τη Συλλογή Ελληνικών Νομισμάτων.

Τοποθεσία:

Η Συλλογή Ελληνικών Νομισμάτων βρίσκεται στο Φιλώτι, λίγα μέτρα μετά την κεντρική πλατεία του χωριού, στον δρόμο προς Απείρανθο.

Τι θα δούμε εκεί:

Ο εμπνευστής και κάτοχος της Συλλογής Ελληνικών Νομισμάτων, Νικόλας Μουστάκης, έχει φτιάξει ένα μουσείο, που σπάνια συναντάς στον Ελλαδικό χώρο.

Η συλλογή φιλοξενείται σε ένα κτίριο που αναπαλαιώθηκε για αυτό τον σκοπό και μόνο.

Στις προθήκες του εκτίθενται μια συλλογή κερμάτων και χαρτονομισμάτων που κυκλοφόρησαν στους νεότερους χρόνους στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και πολλά εκθέματα σχετικά με την ιστορία των νομισμάτων.

Θα δείτε μεταξύ άλλων τα Οθωμανικά κέρματα που κυκλοφορούσαν την περίοδο της Επανάστασης, χαρτονομίσματα που εξέδωσε το Βασίλειο της Ελλάδος από το 1940 έως το 1950, χαρτονομίσματα που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα από το 1841 έως το 1927, ομόλογα του 1944 που κάθε ένα αντιστοιχούσε σε οκάδες σταριού, αλλά και κέρματα από την Κρήτη και την Κύπρο.

 Στη Συλλογή Ελληνικών Νομισμάτων στο Φιλώτι, θα δείτε επίσης αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων αλλά και μια προθήκη που είναι αφιερωμένη στον Ναξιώτη Πρωθυπουργό της Ελλάδας Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη.

Στην συγκεκριμένη προθήκη θα δείτε χαρτονομίσματα, ομόλογα αλλά και το ψαλίδι με το οποίο ο Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων επέδειξε την κοπή του χαρτονομίσματος των 100 δραχμών.

Η Συλλογή Ελληνικών Νομισμάτων στο Φιλώτι, είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 22850 32226 .

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: