Σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για πίτα, που έχει ως κύρια συστατικά τα Ναξιώτικα τυριά και τα άγρια χόρτα.
Υλικά:
- Ανάμικτα χόρτα βουνού (περίπου 1 κιλό)
- 2 αβγά
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
- 500 γρ. λευκό τυρί Νάξου
- 200 γρ. γραβιέρα Νάξου
- Λίγο άνηθο
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Φύλλα σφολιάτας για αλμυρά
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα χόρτα.
Κόβουμε λεπτά τα χόρτα . Τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια, βάζουμε τα χόρτα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Σημαντικό: Εάν το μείγμα μετά το βράσιμο χόρτων σας φαίνεται αραιό, προσθέστε μισή κούπα ρύζι.
Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε 4 λαδωμένα φύλλα σφολιάτας, (τα λαδώνουμε ένα- ένα).
Ρίχνουμε στο ταψί την γέμιση.
Βάζουμε ξανά 4 λαδωμένα φύλλα σφολιάτας, (τα λαδώνουμε ένα- ένα).
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160. Αν δεν έχει ροδίσει, το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει
Ευχαριστούμε την Ευαγγελία Γρηγοροπούλου για την παραχώρηση της συνταγής