Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή με κύριο συστατικό τις ξεχωριστές σε ποιότητα και γεύση, πατάτες Νάξου.
Υλικά:
- 1,5 κιλό πατάτες
- Μισό φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά
- 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπεράκι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/5 φρυγανιά τριμμένη
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ.
Τοποθετούμε τον πουρέ σε μια μεγάλη λεκάνη και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά μας.
Τα δουλεύουμε καλά να γίνουν όλα μια ομοιόμορφη ζύμη.
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε ώστε να μην κολλάνε στο τηγάνι.
Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μας μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, προσέχοντας να μην τους τρυπάμε στο γύρισμα γιατί θα “σκάνε” .
Τη συνταγή και τη φωτογραφία μας παραχώρησε ο Σύλλογος Μύλων – Κουρουνοχωρίου και τους ευχαριστούμε πολύ