Κυνίδαρος

Το χωριό Κυνίδαρος βρίσκεται 14,6 χλμ ανατολικά της Χώρας της Νάξου.

Η πλούσια ιστορία του, τα μνημεία, οι ναοί, η μουσική παράδοση και τα έθιμα το έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό προορισμό στους τουρίστες του νησιού.

Κυνίδαρος

Οι Δρυάδες είναι το αγαπημένο σημείο των ντόπιων και των επισκεπτών. Πρόκειται για ένα κατάφυτο δάσος μέσα στο χωριό, με παγκάκια, ιδανικό μέρος για ξεκούραση και περίπατο.

Κυνίδαρος

Ιστορία και Μνημεία:

Από τον Κυνίδαρο ξεκινούσε το αρχαίο υδραγωγείο που είχε κατασκευάσει ο τύραννος Λύγδαμις, περίπου στον 6ο αι. π.Χ. καθώς τότε- όπως και σήμερα- η πηγή της Σκουληκαριάς τροφοδοτεί με νερό τη Χώρα.

Στην ευρύτερη περιοχή ο επισκέπτης μπορεί να δει τον ερειπωμένο ναό του Αγίου Δημητρίου και τη βασιλική του Αγίου Αρτεμίου.

Οι κάτοικοι του Κυνίδαρου ασχολούνταν με την εξόρυξη μαρμάρου, με τις οικοδομικές εργασίες, με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Οι περισσότεροι είναι άριστοι οργανοπαίκτες και τραγουδιστές. Ο Κυνίδαρος είναι η γενέτειρα της οικογένειας Κονιτόπουλου, που έχει γράψει ιστορία στο νησιώτικο τραγούδι της Ελλάδας.

Πώς θα πας:

Με ιδιωτικό αυτοκίνητο η μοτοσικλέτα, μπορείς να φτάσεις ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Χώρα – Άγιος Θαλέλαιος – Κουρουνοχώροι – Μύλοι – Κυνίδαρος.

Ο Κυνίδαρος συνδέεται με τη Χώρα με δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.naxosdestinations.com

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: