Η αίγλη της παλιάς Νάξου, η παράδοση και οι συνήθειες των ανθρώπων που κατοικούσαν στο Κάστρο «ζωντανεύουν» στο Ενετικό Μουσείο.

Τοποθεσία:
Η είσοδος του Ενετικού Μουσείου είναι στο Κάστρο της Νάξου, στην Τρανή Πόρτα, στην βορειοδυτική πύλη του Κάστρου.

Τι θα δούμε εκεί:

Ο Πύργος Della Rocca Barozzi, που στεγάζεται στο Ενετικό Μουσείο είναι χτισμένος το 1207. Η οικογένεια Καραβία που τον έχει στην ιδιοκτησία της, αναβιώνει τη ζωή των ανθρώπων που έμεναν στους πύργους και τα σπίτια του Κάστρου.

Το βενετσιάνικο άρωμα τυλίγει όλες τις γωνιές και τα δωμάτια του Πύργου. Εκεί παρουσιάζεται ανά ιστορικές περιόδους η ζωή των οικογενειών που κατοίκησαν στους χώρους του όλους αυτούς τους αιώνες.

Τα αντικείμενα και τα έπιπλα θα σας ταξιδέψουν στη ιστορία του πύργου από το 1207 μέχρι και τα νεότερα χρόνια.

Το Ενετικό Μουσείο της Νάξου όλη την περίοδο του καλοκαιριού, φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην υπέροχη αυλή του, αλλά και εκθέσεις στο εσωτερικό και στο κελάρι του Πύργου.

Το Ενετικό Μουσείο λειτουργεί καθημερινά, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, από τις 10:00 έως τις 15:00 και από τις 19:00 έως τις 22:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 22850 22387 ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο venetian@acn.gr .

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: