Το όνειρο κάθε ταξιδιώτη είναι να απολαμβάνει το φαγητό του πλάι στο κύμα. Αυτή την εικόνα μπορεί να τη ζήσετε, σε συνδυασμό με εξαιρετικό σπιτικό φαγητό και χαμηλές τιμές, στην ταβέρνα “Ακρογιάλι“, στην Αγία Άννα.

Πρόκειται για μια οικογενειακή ταβέρνα, πάνω στην αμμουδιά της πιο δημοφιλούς παραλίας του νησιού. Οι ιδιοκτήτες φροντίζουν με μεράκι και ιδιαίτερη τέχνη καθένα από τα ξεχωριστά παραδοσιακά πιάτα που προσφέρουν. Η επιλογή σας θα είναι δύσκολη ανάμεσα γευστικά ντόπια κρεατικά ή τα ολόφρεσκα ψάρια! Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου, σε ένα πιάτο τηγανιτό μαριδάκι που ευωδιάζει, καλαμάρι στα κάρβουνα ή στα κανελλόνια γεμιστά με κοτόπουλο και ναξιώτικα τυριά;

Φυσικά, όταν βρεθείτε στην ταβέρνα “Ακρογιάλι” στην Αγία Άννα, μην ξεχάσετε να παραγγείλετε μια δροσερή σαλάτα με τη διάσημη ξινομυζήθρα. Και βέβαια, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το  ντόπιο λευκό και ροζέ κρασί, που το προμηθεύονται από οινοπαραγωγούς των χωριών της Νάξου.

Το “Ακρογιάλι” είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί για να σας προσφέρει ένα αξέχαστο πρωινό, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας -εκτός από το φαγητό σας- εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το παγωτό ή το γλυκό σας, λίγο πριν ή μετά τη βουτιά στα καταγάλανα νερά της παραλίας.

Αν θελήσετε να απολαύσετε το δείπνο σας και τη μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα, σας συνιστούμε να τηλεφωνήσετε, ώστε να σας κρατήσουν τραπέζι. Όσο για τις τιμές,είναι βέβαιο ότι πρόκειται για τις πιο χαμηλές που θα συναντήσετε στο νησί.

Το εστιατόριο Ακρογιάλι βρίσκεται πάνω στην παραλία της Αγίας Άννας στη Νάξο, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 0030 2285042726, το email: akrogiali_naxos@yahoo.com και η ιστοσελίδα είναι η www.akrogiali-naxos.gr