Σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για πίτα, που έχει ως κύρια συστατικά τα Ναξιώτικα τυριά και τα άγρια χόρτα.

Υλικά:

  • Ανάμικτα χόρτα βουνού (περίπου 1 κιλό)
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 500 γρ. λευκό τυρί Νάξου
  • 200 γρ. γραβιέρα Νάξου
  • Λίγο άνηθο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Φύλλα σφολιάτας για αλμυρά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα χόρτα.

Κόβουμε λεπτά τα χόρτα . Τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Στην συνέχεια, βάζουμε τα χόρτα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.

Σημαντικό: Εάν το μείγμα μετά το βράσιμο χόρτων σας φαίνεται αραιό, προσθέστε μισή κούπα ρύζι.

Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε 4 λαδωμένα φύλλα σφολιάτας, (τα λαδώνουμε ένα- ένα).

Ρίχνουμε στο ταψί την γέμιση.

Βάζουμε ξανά 4 λαδωμένα φύλλα σφολιάτας, (τα λαδώνουμε ένα- ένα).

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160. Αν δεν έχει ροδίσει, το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει

Ευχαριστούμε την Ευαγγελία Γρηγοροπούλου για την παραχώρηση της συνταγής