Στην Κόρωνο μπορείς να κάνεις υπέροχες βόλτες ανάμεσα στα κατάλευκα σπιτάκια να δεις μαγαζιά που θαρρείς ότι ξεπετάγονται από τον περασμένο αιώνα. Εκείνο όμως που έχει ξεχωριστή σημασία είναι σημεία του χωριού που αποτέλεσαν σκηνικά για να γυριστούν ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Το πάρκινγκ του χωριού, που μπορεί ο επισκέπτης να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του, βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Η περιπλάνηση στα δαιδαλώδη στενά της Κορώνου είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Κανείς δεν χάνεται στα σοκάκια καθώς όλοι οι κατηφορικοί δρόμοι καταλήγουν στην πλατεία του χωριού ενώ όλοι οι ανηφορικοί στο πάρκινγκ και στο σχολείο.

Σε αυτά τα γραφικά σοκάκια έχει γυριστεί και η παλιά ελληνική ταινία «ο Παρθένος» με την αείμνηστη Γκιζέλα Ντάλι και τον Άλκη Γιαννακά, αλλά και το έργο που γυρίστηκε το 1965 με τίτλο «Ου κλέψεις».

Μέσα στα στενά δρομάκια σίγουρα θα θελήσεις να επισκεφτείς αλλά και να φωτογραφήσεις τα μικρά αλλά τόσο όμορφα μαγαζιά, που με την αρχιτεκτονική τους και τη διακόσμηση τους θα σε ταξιδέψουν στην δεκαετία του ’30.

Στην «πλάτσα» (πλατεία) του χωριού, υπάρχουν οι γραφικές ταβέρνες, που οι μυρωδιές τους σίγουρα θα σας κάνουν να σταματήσετε και να πάρετε έναν μεζέ.