Η διάσημη Απείρανθος, βρίσκεται 32 χλμ. βορειοδυτικά της Χώρας.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του χωριού η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πέτρινων σπιτιών, οι καλοδιατηρημένες εκκλησίες, οι ανεμόμυλοι και τα τέσσερα μουσεία.

Οι Απειρανθίτες αγαπούν πολύ το χωριό και αυτό φαινεται από το πόσο φροντισμένη είναι κάθε γωνιά του.

Από την είσοδο κιόλας του χωριού θα δείτε πως υπάρχουν εμπορικά καταστήματα, καφενεία, ταβέρνες και φυσικά το κατάστημα του Γυναικείου Συνεταιρισμού που φτιάχνει παραδοσιακά υφαντά.

Ιστορία, Μνημεία και Μουσεία:

Οι κάτοικοι της Απειράνθου ανέκαθεν ασχολούνταν με την εξόρυξη της σμύριδας, την κτηνοτροφία και την καλλιέργεια αμπελιών.

Στην Απείρανθο ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στα λιθόστρωτα καλντερίμια και να θαυμάσει τους πύργους, τις εκκλησίες και τις καμάρες, αντιπροσωπευτικά δείγματα της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής.

Στην Απείρανθο υπάρχουν 4 μουσεία: Το μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών.

Η Απείρανθος είναι η γενέτειρα του Έλληνα Πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη και του αντιστασιακού Μανώλη Γλέζου.

Πώς θα πας:

Με ιδιωτικό αυτοκίνητο η μοτοσικλέτα, μπορείς να πας ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Χώρα- Γαλανάδο- Σαγκρί- Χαλκί- Φιλώτι- Απείρανθος ή Χώρα – Ποταμιά- Χείμαρρος/Τσικαλαριό- Χαλκί- Φιλώτι- Απείρανθος.

Η Απείρανθος συνδέεται με τη χώρα με δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ www.naxosdestinations.com

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: