Μύλοι

Το χωριό Μύλοι βρίσκεται 9,3χλμ ανατολικά από τη Χώρα της Νάξου.

Οι Μύλοι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού, καθώς συνδυάζει την νησιώτικη αρχιτεκτονική, τα επιβλητικά αρχοντικά, την πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά.

Μύλοι

Είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα για το καλοκαίρι, γιατί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον περίπατό σας μέσα σε μια περιοχή με ποτάμια, λίμνες και πολύ πράσινο.

Μύλοι

Τα σπίτια των λιγοστών κατοίκων του είναι περιποιημένα, με μεγάλες ολάνθιστες αυλές και περιβόλια.

Μύλοι

Έχουν διατηρήσει την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και πολλά στοιχεία των παλιών κτισμάτων, όπως για παράδειγμα τους πετρόχτιστους φούρνους.

Μύλοι

Στην ευρύτερη περιοχή των Μύλων και ειδικότερα στο Φλεριό υπάρχουν σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικά ευρήματα, όπως τα διάσημα αγάλματα του Κούρου και της Κόρης.

Μύλοι

Ιστορία και Μνημεία:

Στο Φλεριό, την περιοχή που βρίσκεται μετά τους Μύλους, κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες για να δουν τον Κούρο και την Κόρη, το αρχαίο λατομείο και το αρχαίο υδραγωγείο.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει η Παναγία η Κρυπτόματη και ο πρώτος χριστιανικός Ναός του Αγίου Γεωργίου με τοιχογραφίες τεράστιας ιστορικής αξίας.

Στους Κάτω Μύλους, ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα τοπίο πρωτόγνωρο για νησί των Κυκλάδων.

Κι αυτό γιατί εκτός από τα πετρόχτιστα σπίτια, θα βρεθεί μέσα σε ένα πλατανόδασος με τρεχούμενα νερά.

Οι κάτοικοι των Μύλων ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Μύλοι

Πώς θα πας:

Με ιδιωτικό αυτοκίνητο η μοτοσικλέτα μπορείς να φτάσεις ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Χώρα- Άγιος Θαλέλαιος- Κουρουνοχώρι- Μύλοι

Οι Μύλοι συνδέονται με τη Χώρα με δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.naxosdestinations.com

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: