Στη Χώρα της Νάξου θα βρεις τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, για όλα τα γούστα και όλες τις προτιμήσεις.

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει από ρούχα και κοσμήματα μέχρι παπούτσια, είδη περιπατητών, cd, παιχνίδια, είδη θαλάσσης, παραδοσιακά προϊόντα, είδη τεχνολογίας κοκ.

Μπορείτε να ξεκινήσετε από το λιμάνι, από το κτίριο του ΟΤΕ και να στρίψετε αριστερά στην κεντρική οδό Παπαβασιλείου.

Σε αυτόν τον δρόμο αλλά και τα στενά που είναι κάθετα σε αυτόν, βρίσκονται τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα της Χώρας.

Στα πρώτα μαγαζιά θα βρείτε είδη σπιτιού, παπούτσια, είδη κινητής τηλεφωνίας, ρούχα, μαγιό, αθλητικά είδη, παιχνίδια, δώρα, είδη περιπατητών, λουλούδια, εσώρουχα και τοπικά προϊόντα.

Όπως ανεβαίνετε, στον πρώτο δρόμο δεξιά (αυτόν που καταλήγει στην πλατεία Πρωτοδικείου) θα δείτε καταστήματα με επώνυμα ανδρικά και γυναικεία ρούχα, γυναικεία αξεσουάρ, δερμάτινα είδη, κοσμήματα,  ρολόγια, αρώματα και καλλυντικά.

Συνεχίζοντας στην οδό Παπαβασιλείου, θα βρείτε κατάστημα με τοπικά προϊόντα (από τυριά μέχρι πλεκτά καλάθια), κατάστημα ειδών τεχνολογίας, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, παντοπωλεία, μανάβικα, κουρείο, χρωματοπωλεία, κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, κατάστημα επίπλων και φαρμακεία.

Όλη η οδός Παπαβασιλείου, έχει εμπορικά καταστήματα, ακόμη και μετά την εκκλησία του Αγίου Νικοδήμου, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο νοσοκομείο Νάξου.